TEBA

IKBY İçişleri Bakanlığı son tarihi açıkladı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, ruhsatsız silahların kayıt işlemlerinin sona ereceği tarihi duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, ruhsatsız silahların kayıt işlemlerinin sona ereceği tarihi duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Dairesi Genel Müdürü Hemın Mirani, bugün ruhsatsız silahlarının kayıt işlemlerine ilişkin IKBY Medya ve Bilgilendirme Ofisine yaptığı açıklamada, ruhsatsız silaha sahip kişilerin şehir ve kasabalardaki kayıt merkezlerinden birine gitmelerinin yeterli olduğunu, işlemlerin 21 Temmuz 2023’te sona ereceğini vurguladı.

Kayıt sürecinin tamamlanmasına bir aydan fazla süre kaldığına değinen Mirani, belirlenen tarihin ardından ruhsatsız silahların “kaçak silah” olarak sayılacağını ve yakalananların cezalandırılacağını bildirdi.

İşlemlerin ücretsiz gerçekleştirildiğini belirten Mirani, silahını yanında götürmek istemeyenlerin işlemleri tamamlamak için silahlarının numarasını yanlarında bulundurmasının yeterli olacağını ifade etti.

Mirani açıklamasında, vatandaşlara huzurlu bir ortam sağlamak amacıyla ruhsatsız silah sahiplerinden kayıt işlemini en kısa sürede gerçekleştirmelerini istedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.