TEBA

IKBY Hükümet Sözcüsü Adil'den basın açıklaması

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, emniyet boşluğu yaşanan bölgelerdeki güvenliği sağlamak adına Irak hükümeti ile çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, emniyet boşluğu yaşanan bölgelerdeki güvenliği sağlamak adına Irak hükümeti ile çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Sözcü Adil, IKBY Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

IKBY’ye yapılan füzeli saldırılara değinen Adil, “Kürdistan Bölgesi Başbakanı, bölgeye yönelik tekrarlanan saldırıları kınayarak, Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırıların amacının bölgedeki mali ve ekonomik kaynaklara zarar vermek ve bölgedeki yatırım sürecini bozmak olduğunu vurguladı.” dedi.

Adil, “Irak hükümetiyle, emniyet boşluğu olan bölgelerde Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerinin katıldığı ortak bir güç oluşturulması için görüştük. Hem İçişleri Bakanlığı hem de Peşmerge Bakanlığına Kürdistan Bölgesi'ndeki enerji tesisleri başta olmak üzere bölgede güvenli ve barışçıl bir ortam sağlayacak önlemler alma talimatı verildi.” ifadelerini kullandı.

Saldırıların tekrarlanmaması için Irak hükümetiyle temas halinde olduklarını vurgulayan Sözcü Adil, “Irak askeri güçlerinin Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol sahalarına hareketine yönelik söylentiler propagandadır. Bölgede herhangi bir güç hareketi olmadı ve Kürdistan Bölgesi hükümeti olarak Kürdistan Bölgesi topraklarını ve halkını savunmaya hazırız.” açıklamasında bulundu.

IKBY ile anlaşması olan hiçbir enerji şirketinin çekilmediğini söyleyen Adil, yabancı şirketlerin IKBY hükümetinin petrol ve gaz yasası temelinde faaliyet göstermeye devam ettiğini kaydetti.

Kormor Gaz Tesisi’ne yönelik saldıranların kimin tarafından düzenlendiğini ve amaçlarının ne olduğunu bildiklerini dile getiren Adil, inceleme heyetinin sonuçlarını beklediklerini bildirdi.

Sözcü Adil, Irak Federal Mahkemesinin, IKBY ile ilgili verdiği kararların siyasi olduğunu ve IKBY hükümetinin bu kararlara uymayacağını vurgulayarak, daha önce Federal Mahkeme adına verilen kararları reddettiklerini hatırlattı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.