TEBA

IKBY Güvenlik Kurulu: PKK’lı teröristler tutuklandı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Güvenlik Kurulu, terör örgütü PKK’ya bağlı teröristlerin tutuklandığını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Güvenlik Kurulu, terör örgütü PKK’ya bağlı teröristlerin tutuklandığını duyurdu.

IKBY Güvenlik Kurulunun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Güvenlik Kurulu teşkilatı, el yapımı patlayıcılarla terör eylemleri ve patlamalar gerçekleştirmeyi planlayan PKK'ya bağlı bir terör grubunu tutukladı.” denildi.

Açıklamada, “6 Ocak 2023'te Güvenlik Kurulu güçleri Duhok ilinde PKK'ya ait bir terör grubunu tutukladı. Haval Andok olarak bilinen Hemın Yusuf Hıdır ve Ahmed Şamo Samir tutuklanırken, üç bomba ele geçirildi. Ayrıca bombayı taşıyan taksi şoförü göz altına alındı.” ifadesi kullanıldı.

Tutuklanan kişilerin PKK’ya bağlı olduğu belirtilen açıklamada, “Yapılan soruşturmada, tutuklanan teröristlerin Rojhat olarak da bilinen Naci Haci Badel adlı PKK istihbarat görevlisi tarafından askeri araçlar ile dini, sosyal ve siyasi şahsiyetleri gözetlemek üzere görevlendirildiği ortaya çıktı.” ifadelerine yer verildi.

Teröristlerin Duhok ilindeki Şarya, Bersve, Kabartu ve Şeyhan kamplarında terör eylemleri gerçekleştirmeyi amaçladığı bildirilen açıklamada, söz konusu kamplarda kalan göçmenlerin terör örgütü DEAŞ’ın saldırıları nedeniyle Sincar’ı terk etmek zorunda kalan ardından güvenlik istikrarsızlığı ve PKK'nın Sincar’daki tehditleri nedeniyle bölgelerine dönemeyen Yezidilerin olduğu kaydedildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.