TEBA

IKBY Güvenlik Kurulu düşen helikoptere yönelik açıklama yayınladı

Irak

IKBY Güvenlik Kurulu, Duhok'ta düşen PKK/YPG helikopterinin Suriye'nin kuzeyi ile Süleymaniye arasında uçtuğunu duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Güvenlik Kurulu, Duhok'ta düşen helikopterin hangi izinle bölgede uçuş gerçekleştirdiğinin açığa kavuşturulması için Irak hükümeti ile Uluslararası Koalisyona çağrıda bulundu.

IKBY Anti-Terör Birimi, resmi Facebook sayfasından IKBY Güvenlik Konseyi'nin 15 Mart'ta Duhok'ta düşen helikoptere ilişkin açıklamasına yer verdi.

Bu helikopterlerin Suriye'nin kuzeyi ile Süleymaniye kenti arasında uçtuğu kaydedilen açıklamada, IKBY'deki resmi kurumlara bu konuda haber verilmediği kaydedildi.

"Bu helikopterler Süleymaniye ilindeki birkaç merkeze iniş yaparak batıya uçuş gerçekleştirmiş." denilen açıklamada, "Süleymaniye'deki bir taraf, gizli ve gayriresmî bir şekilde Suriye Demokrat Güçleri ile PKK ilişkilerinde aracılık yaptı ve onlara birçok farklı çeşitte yardımda bulundu." ifadeleri kullanıldı.

IKBY Güvenlik Kurulu, Irak hükümeti ile Uluslararası Koalisyona çağrıda bulunarak, Duhok'ta düşen helikopterin hangi izinle bölgede uçuş gerçekleştirdiğinin açığa kavuşturulması ve resmi olmayan bu işin sorumluluğun kimde olduğunun açıklanması talebinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.