TEBA

IKBY Eğitim Bakanı'ndan lise son sınavlarına ilişkin açıklama

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Eğitim Bakanı Alan Hama Said, 12. sınıf sınavlarının sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Eğitim Bakanı Alan Hama Said, 12. sınıf sınavlarının sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını duyurdu.

IKBY’de 12. sınıf sınavları bugün başladı. Sınavlara 117 bin 364 öğrenci katılacağı ve 27 Haziran’da sona ereceği kaydedildi.

Bakan Said, yerel medyaya yaptığı açıklamada tüm il ve ilçelerde sınavlar için 2 bin 106 salonun hazırlandığını duyurdu.

Said, 12. sınıf sınavlarının sonuçlarının Kurban Bayramından sonra açıklanacağı belirterek, “Öğrencileri sınav sonuçları için bekletmek istemiyoruz. Bu yıl devlet kurumlarına, şirketlere ve vatandaşlara fayda sağlayacak farklı bir programımız var. İnternet genel olarak kesilecek ama süre dikkate alınacak yani süre önceki yıllardaki gibi olmayacak, kısalacak.” dedi.

Bakan Said, 1 Haziran’da İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cevher’in ilgili şirketlere resmi yazı gönderdiğini ve bu yılın geçen yıllarda olduğu gibi vatandaşları etkilemeyeceğini kaydetti.

Said, "Kopya yapan öğrenci, sorumlu öğretmen tarafından kopya çekmiş olarak kayıtlara geçer ve Yüksek Sınav Kuruluna sevk edilir. Öğrenci, birinci ve ikinci tur sınavlara katılma hakkını kaybeder ve bu yıl başarısız sayılır.” ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.