TEBA

IKBY: Bütçe bir an önce onaylanmalı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani başkanlığında toplantı düzenledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani başkanlığında toplantı düzenledi.

Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu, kamu maliyesinin yeniden düzenlenmesi ve maaşların merkezileştirilmesi kararını onayladı.

Açıklamada, “Toplantının ilk maddesi 2023, 2024 ve 2025 federal bütçe tasarısındaki son gelişmelerin sunulmasına ve Kürdistan Bölgesi'nin mali haklarına ilişkin madde ve maddelerin görüşülmesine ayrılmıştı.” denildi.

​​Barzani’nin toplantıda IKBY ile federal hükümet arasında, her iki tarafın da çıkarına ve anayasa temelinde bir anlaşmaya varılmasıyla sonuçlanan müzakereler hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, “Bütçe bir an önce onaylanmalı ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarına saygı gösterilmeli ve iki taraf arasındaki anlaşma ve karşılıklı anlayış hükümleri dışında herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Barzani toplantıda, “Kürdistan Bölgesi tüm yükümlülüklerini yerine getirdi, dolayısıyla federal hükümet de yükümlülüklerini yerine getirmeli ve Irak'ın diğer bölgeleri gibi Kürdistan Bölgesi'nin hak ve yetkilerini sağlamalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.