TEBA

IKBY Başkanlık Sözcüsü: Oluşumların siyasi sürece katılımını sağlamak için çaba göstereceğiz

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlık Sözcüsü Dilşad Şahab, IKBY’deki oluşumların siyasi sürece katılımını sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

Şahab, Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) kuruluşunun 29. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen karşılama töreninin ardından basına açıklamada bulundu.

Sözcü Şahab, "Türkiye ile ilişkilerimiz yeni değil, her iki tarafın da çıkarınadır, birçok ortak çıkarımız var ve diplomatik ilişkiler, ekonomik ilişkilerin dışında komşuyuz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Türkiye-Irak ilişkilerinin önemli bir göstergesidir.” ifadesinde bulundu.

Dilşad Şahab, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere ilişkin, “Neçirvan Barzani yakın zamanda Bağdat'ı ziyaret edecek, devlet yönetme ittifakı toplantı düzenleyebilir ve buna katılabilir.” dedi.

Şahab, “IKBY tüm siyasi partilerle sürekli temas halindedir. Kürdistan parlamento seçimlerinin temeli atılmalıdır. Siyasi anlaşmazlıklar Kürdistan Bölgesi'ne hukuki ve siyasi darbe vururken, seçim yasası anlaşmazlıkları da Kürdistan Bölgesi'ni vurdu. Halkı gerçekten temsil eden bir parlamentoya sahip olmak her şeyden daha önemlidir.” diye konuştu.

Konuşmasının bir başka bölümünde ise IKBY parlamento seçimlerinde kotanın katılmaması durumuna değinen Şahab , “Elbette siyasi sürece katılmak ve etkin bir katılım sağlamak için her türlü çabayı göstereceğiz. sorunları çözmeye çalışmalıyız.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.