TEBA

IKBY Başkanlığı: Belirsiz bir durumla karşı karşıyayız

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, IKBY’nin belirsiz bir durum ve bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, IKBY’nin belirsiz bir durum ve bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

IKBY Başkanlığından bugün yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’un ziyerti ve IKBY’deki son duruma değinildi.

Açıklamada, "Kürdistan Bölgesi’nin ABD ile Stratejik Çerçeve Anlaşması temelinde güçlü ve verimli ikili ilişki kurulmasına olan bağlılığımızı ve desteğimizi yineliyoruz." denildi.

IKBY Başkanlığının açıklamasında, "Kürdistan Bölgesi belirsiz bir durum ve bir dizi zorlukla karşı karşıya. Bugün, bu bölgenin geleceğini birlikte elinde tutan Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği başta olmak üzere tüm taraflar arasında birlik ve iş birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” ifadesi kullanıldı.

Tüm siyasi güçlerin farklılıklarını bir kenara bırakıp sorunlarını diyalog ve anlayışla çözmeye çağrılan açıklamada, “Bizi birleştirenler, ayırandan çok daha büyüktür ve onları geliştirmeliyiz, hepimiz sorumlu davranmalıyız." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Geçmişin zorluklarına rağmen, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve kabinesi ile çözülmemiş sorunları Irak Anayasası çerçevesinde çözebileceğimiz konusunda umutluyuz." denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.