TEBA

IKBY Başkanı Barzani ile Bakan Fidan görüştü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüştü.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan görüştü.

IKBY Başkanı Barzani ile Hakan Fidan Erbil'deki Başkanlık konutunda bir araya geldi.

Hakan Fidan'a görüşmede Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut ve Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı eşlik etti.

Bakan Fidan, başkent Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde 22 Ağustos'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü.

Fidan, 23 Ağustos'ta ise Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edilmiş, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri ve Türkmen toplumunun önde gelenleri, Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ve eski Başbakan, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ve Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bir araya gelmişti.

Dışişleri Bakanı Fidan'ın bugün Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani ve Türkmen temsilcilerle görüşmesi bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.