TEBA

IKBY Bakanlar Kurulunda oluşumların durumu görüşüldü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, oluşumların durumu ile ilgili raporu Bakanlar Kuruluna sundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, oluşumların durumu ile ilgili raporu Bakanlar Kuruluna sundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur ​​Barzani, IKBY Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantının ilk bölümünde Koordinasyon ve İzleme Ofisi Başkanı Abdulhakim Hasrav, federal ve IKBY mali denetim ofisinin ortak ekibi tarafından maaş planının denetimiyle ilgili en son adımları ve ilerlemleri sundu.

IKBY Başbakanı Barzani, IKBY’nin maaşlı çalışanlara ilişkin tüm veri ve bilgileri çok açık ve şeffaf bir şekilde sağladıklarını belirterek, “IKBY, finans alanında çaba göstermekten çekinmeyecek ve bunu anayasal ve hukuki önceliği olarak görmektedir.” dedi.

Petrolün ihraç edilmesi için hiçbir mazeretin bulunmadığıbelirtilen toplantıda, Irak illerinin tüm maaşlı çalışanları gibi IKBY’deki memurların da maaşlarını IKBY’nin resmi kurumları aracılığıyla hiçbir sorun ve engel olmadan aylık olarak almaları gerektiği kaydedildi.

İkinci başlıkta ise Doğal Kaynaklar Bakanı Kamal Muhammed Salih tarafından sunulan Ceyhan limanı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlatılması için alınan tedbirler ve çalışmalar ile Irak ve Türkiye arasında bu konuda son gelişmeler ile IKBY ve petrol şirketlerinin hazırlıkları masaya yatırıldı.

Sunulan raporda, bütçe yasasının 25 Haziran’da yürürlüğe girmesinden bu yana, IKBY'nin günlük petrolünü iç tüketim için talep edilen miktarda Irak Petrol Bakanlığına teslim etmeyi taahhüt ettiği ve bunun da bölgenin iyi niyetini gösterdiği kaydedildi.

Aynı zamanda IKBY, Irak Petrol Bakanlığı, Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve üretici şirketler arasında, Ceyhan Limanı üzerinden petrol ihracatının başarılı bir şekilde yeniden başlatılması için maliyetlere ilişkin anlaşmanın önemli olduğu belirtildi. Petrolün bu yıl 25 Mart'tan bu yana askıya alınması, Irak ve IKBY’nin genel gelirlerinde büyük mali kayıplara neden olduğu aktarıldı.

IKBY Oluşmlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, IKBY’deki oluşumların genel durumu hakkında, dini ve etnik gruplar arasındaki barış içinde bir arada yaşamanın daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik çeşitli öneri ve tavsiyeleri içeren bir rapor sundu.

Barzani, barış içinde bir arada yaşamanın IKBY’nin en parlak özelliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, IKBY’nin her zaman barışın merkezi olması için bir arada yaşamayı korumak ve geliştirmek için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.