TEBA

IKBY Bakanlar Kurulu toplantısının detayları açıklandı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani başkanlığında toplantı düzenledi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani başkanlığında toplantı düzenledi.

Toplantının ilk maddesinde Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonu ile Maliye ve Ekonomi Bakanı başkanlığındaki IKBY heyeti arasında yapılan ortak toplantının sonuçları ele alındı.

Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonunun toplantısında IKBY heyetinin 30 sayfalık bir rapor sunduğu ve doğru verilerle bütçe, gelir ve harcamalar ile ilgili tüm soruları yanıtladığı kaydedildi.

Toplantıda, Maliye ve Ekonomi Bakanlığına ve müzakere heyetine, Maliye Komisyonu toplantısında kararlaştırılan ilkeleri yansıtmak amacıyla Temsilciler Meclisi Maliye Komisyonu ve federal hükümetin Maliye Bakanlığı ile sürekli temas halinde olması talimatı verildi.

IKBY Bakanlar Kurulu, IKBY’nin tüm bilgi ve rakamları sunduğu ve verilerin doğruluğunu garanti ettiği konusunda herkese güvence vermek amacıyla iki Mali Denetleme Bürosunun ortak denetim sürecini desteklediklerini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.