TEBA

IKBY Bakanlar Kurulu gündemdeki konuları görüştü

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Federal hükümetin artık bölgenin haklarının ödenmesini ertelemesi için hiçbir mazereti kalmadı.” açıklamasında bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, “Federal hükümetin artık bölgenin haklarının ödenmesini ertelemesi için hiçbir mazeret kalmadı.” açıklamasında bulundu.

IKBY Bakanlar Kurulu, bugün Mesrur Barzani başkanlığında IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani’nin katılımıyla toplantı düzenledi.

Irak bütçe yasasının uygulanması, maaş ve mali hakların gönderilmesi ve IKBY ile Bağdat arasındaki müzakere sürecindeki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi tüm yükümlülüklerini yerine getirdi ve bu nedenle federal hükümetin artık bölgenin haklarını ödemesini geciktirmesi için hiçbir mazereti kalmadı. Bu nedenle federal hükümet Kürdistan Bölgesi'nin mali hak ve yetkilerini bütçe kanununa uygun olarak göndermelidir.” dedi.

IKBY’deki siyasi taraflara çağrıda bulunan Barzani, vatandaşların anayasal haklarını savunmak ve IKBY’nin bütçeye dahil edilen mali haklarının sağlanması için birleşmelerini istedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.