TEBA

IKBY Bakanlar Kurulu: Bütçenin gönderilmesine ilişkin nihai karar verilmeli

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, gündemdeki konuları ve son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu, gündemdeki konuları ve son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda ilk olarak IKBY Başbakanı Mesrur Barzani başkanlığındaki IKBY heyetinin 15-19 Ocak 2024 tarihinde İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılımına ve toplantılarına değinildi.

Davos'ta üst düzey yetkililerle IKBY’de güvenlik, barış ve istikrarın korunması ile bölgeye yönelik saldırıların durdurulmasının önemini ele aldıklarını belirten Barzani, özellikle sivillere yönelik saldırılara karşı uluslararası toplumun IKBY ile dayanışmasını dile getirdiğini belirtti.

Barzani, Bakanlar Kurulu adına saldırılarda yaşamını yitiren Peşrav Dizayi'nin ailesine ve diğer şehit ailerine başsağlığı dileklerini iletti.

Toplantının ikinci bölümünde, IKBY’nin bütçesi, maaş, petrol ve üretim maliyetlerine ilişkin federal hükümetle yapılan müzakerelerdeki son gelişmeler ele alındı.

Müzakere heyeti üyeleri ile ilgili IKBY’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini ve federal bütçe yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin taslağın federal hükümete sunulduğu kaydedildi.

Bakanlar Kurulu, IKBY’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi karşılığında bütçesini ve maaşlarını gönderme hakkına sahip olduğunu belirtirken, Irak Maliye Bakanlığının, Irak Bakanlar Kurulunun son kararını en kısa sürede uygulaması, bütçe kanununda yapılacak değişiklikleri onaylaması gerektiğine değindi.

Toplantının üçüncü bölümünde ise Şehircilik ve Turizm Bakanı Sasan Avni tarafından sunulan, IKBY’deki şehir ve ilçelerin projelerine ilişkin sözleşmelerin yeniden başlatılmasına ilişkin Şehircilik ve Turizm Bakanlığının teklifi ele alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.