TEBA

IKBY Asayiş Kurulu: Erbil’deki saldırı PKK üyesi tarafından gerçekleştirildi

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Asayiş Kurulu, Erbil’in 60 Metrelik Caddesi’nde bir yaya üst geçidinde yapılan bombalı saldırının failini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Asayiş Kurulu, Erbil’in 60 Metrelik Caddesi’nde bir yaya üst geçidinde yapılan bombalı saldırının failini açıkladı.

Kuruldan yapılan videolu açıklamada, Ziyad Celil Halaf isimli zanlının terör örgütü PKK’nın “Tavgera Azadi” üyesi olduğu ve Süleymaniye’ye bağlı Çamçamal’dan Erbil’e saldırıyı gerçekleştirmek için geldiği kaydedildi.

Açıklamada, bombanın PENT türü el yapımı patlayıcı olduğu belirtilirken, zanlıya yönelik adli işlem başlatıldığı ifade edildi.

Erbil’de 1 Eylül’de gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Olay, yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki bir bombayla gerçekleştirildi. Yapılan inceleme ve doğru bilgilerin toplanmasının ardından eylemin, PKK'ya bağlı Tavgera Azadi üyesi ve Süleymaniye ilinin Çamçamal ilçesine bağlı Takya nahiyesinde yaşayan Ziyad Celil Halaf isimli bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Mahkeme kararına göre, Ziyad Celil Halaf hakkında Terörle Mücadele Yasasının 2. maddesinin 3. fıkrası kapsamında tutuklama kararı çıkarıldı. Bu amaçla hakim, Süleymaniye’deki ilgili makamlara, şüphelinin tutuklanarak yargı önüne çıkarılmak üzere Erbil emniyet teşkilatlarına teslim edilmesi talimatını verdi.” ifadesi kullanıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.