TEBA

İçişleri Bakanlığı yeni önlemleri açıkladı

Irak

Irak İçişleri Bakanlığı, dinarın dolar karşısındaki kurunun yükselmesi ve istikrara kavuşması amacıyla alınan yeni önlemler olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Organize Suçlarla Mücadele Operasyonları Müdürü Hüseyin Temimi, Irak Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, dinarın dolar karşısındaki değerini yükseltmek amacıyla alınan önlemlere değindi.

“Dinarı desteklemeye yönelik tedbirler arasında dükkan sahiplerinden, alışveriş merkezlerinden, konutlardan ve araba galerilerinden dolar yerine Irak dinarı ile işlem yapmak için yazılı taahhütler alınması yer alıyor.” diyen Temimi, Bağdat ve diğer bölgelerdeki iş insanlarından dolar yerine dinar ile ticaret yapmaları için 10 binden fazla yazılı taahhüt aldıklarını vurguladı.

Temimi ayrıca, “Elektronik platform üzerinden dolar işlemleri, merkez bankası tarafından dolar başına 1320 dinar olarak belirlenen fiyat üzerinden yapılmalıdır.” dedi.

Doların piyasa değeriyle oynayanların 6 ay hapis ve 5 milyon dinara kadar para cezası ile cezalandırılacağını bildiren Temimi, ihlallerin tekrarı halinde hapis cezasının 1 yıla, para cezasının ise 15 milyon dinara çıkacağını dile getirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.