TEBA

Hemorajik ateşle mücadele için bütçe tahsis edildi

Irak

Irak Bakanlar Kurulu, kanamalı olarak bilinen Hemorajik ateş vakalarını azaltmak ve kontrol altına almak amacıyla bütçe tahsis edilmesine karar verdi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Bakanlar Kurulunun 27. toplantısına başkanlık etti.

Açıklamaya göre, toplantıda, Irak’ta yaşanan son gelişmeler gözden geçirildi, hükümet programı kapsamında ekonomik ve hizmet dosyaları ele alındı ve Bakanlar Kurulunun gündeminde bulunan konular üzerinde görüş alışverişi yapılarak yeni kararlar alındı.

Rafideyn ve Reşid Bankaları tarafından eğitim programını tamamlayan gençlere 20 milyon dinara kadar kredi verilmesi kararlaştırılan toplantıda, Başbakan Sudani, yasa tasarılarının meclise gönderilmeden önce öncelikleri belirleyecek bir komisyon oluşturulması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Açıklamada, kanamalı olarak bilinen Hemorajik ateş vakalarını azaltmak ve kontrol altına almak amacıyla Maliye Bakanlığının Sağlık Bakanlığına bağlı 3 milyar dinarlık bütçe ayırmasına karar verildiği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, Irak ile Rusya arasındaki hava taşımacılığı hizmetleri anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği vurgulandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.