TEBA

Hazali: Kerkük’ün Iraklılığını hedef alan bir müdahaleye karşı mücadele edeceğiz

Irak

Asayib Ehlilhak Hareketi Lideri Kays Hazali, Kerkük'teki toplumsal güvenlik ve istikrara zarar verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Asayib Ehlilhak Hareketi Lideri Kays Hazali, Kerkük'teki toplumsal güvenlik ve istikrara zarar verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Kays Hazali’nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hazali, Kerkük Valilik binasında Kerkük’te kaybolan kişilerin aileleriyle bir aya geldi.

Açıklamaya göre, Kays Hazali, Kerkük’e yaptığı ziyaret sırasında ve kayıplara karışan aileleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, 2003 yılından 2017 yılına kadar Kerkük’te kaybolan Arap ve Türkmen vatandaşların durumunu araştırma ve ortaya çıkarmanın önemi vurguladı ve bu konuya önem verilmesine vurgu yaptı.

Hazali, Kerkük'ün toplumsal güvenlik ve istikrarına zarar verilmesi konusunda uyarıda bulunarak, kent çatışmaları, etnik ve mezhepsel çatışmalar dönemine geri götürmeye çalışan tehlikeli ajandaların varlığına dikkat çekti.

Ayrıca, Kerkük halkının egemenliğini gasp etme ve kaderlerini kontrol etme döneminin geride kaldığını belirten Hazali, Kerkük'ün Iraklılığını hedef alan herhangi bir müdahaleye karşı kararlı bir şekilde mücadele edileceğini ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.