TEBA

Havramani’den Sudani’nin danışmanına yanıt

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, “Irak'ın her yerindeki vatandaşlar şunu bilmelidir ki, Kürdistan Bölgesi'nin ve maaşlı çalışanlarının mali haklarını esirgeyenler, şovenist zihniyetle Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını aç bırakmakta ısrar eden kişilerdir.” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, “Irak'ın her yerindeki vatandaşlar şunu bilmelidir ki, Kürdistan Bölgesi'nin ve maaşlı çalışanlarının mali haklarını esirgeyenler, şovenist zihniyetle Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını aç bırakmakta ısrar eden kişilerdir.” dedi.

Havramani Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin bir danışmanının açıklamasına yanıt olarak yaptığı açıklamada, “Sudani’nin bir danışmanı Kürdistan Bölgesi'ne ilişkin bir açıklamada bulundu. Sorun şu ki, Kürdistan Bölgesi halkına karşı 7 milyon insanı aç bırakmak ve anayasanın ihlal edilmesine rağmen bu adamın gönlü bölgenin diplomasi hareketinin olmamasıdır.” ifadesinde bulundu.

Sözcü Havramani, “Irak genelindeki vatandaşların şunu bilmesi gerekiyor ki, Bölgenin mali haklarını ve maaşlı çalışanlarının hakkını alıkoyan, danışman gibi şovenist zihniyetle Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını aç bırakmakta ısrar eden kişilerdir.” açıklamasında bulundu.

Havramani, “Bu zihniyete sahip benzer kişilerin, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki yakınlaşmanın önünde engel teşkil ettiği gibi, Başbakanı'nın bölgeyle ilgili sorunların çözümüne yönelik adımlarını engellemek isteyen benzer danışmanlar olduğuna da eminiz.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.