TEBA

Havramani: Petrol ihracatı konusunda ilerleme kaydedildi

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, IKBY ile Bağdat hükümetleri arasında petrol ihracatı konusunda ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, IKBY ile Bağdat hükümetleri arasında petrol ihracatı konusunda ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Havramani düzenlediği basın toplantısında, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin IKBY’ye karşı iyi niyet gösterdiğini belirterek, “Başbakan Mesrur Barzani ile Sudani arasında iyi ilişkiler var.” dedi.

Sözcü Havramani, “Olumsuz zihniyetin desteği nedeniyle Bağdat'ta Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısına, anayasal statüsüne saldırmak ve tüm haklarından mahrum bırakmak için her türlü girişimde bulunuluyor.” dedi.

Havramani, “Kürdistan Bölgesi Yönetimi hükümeti, öğretmenlerin, çalışanların ve tüm Kürdistan Bölgesi halkının duygularını etkileyen olumsuz zihniyeti önlemek için çabalarını göstermektedir.” ifadesinde bulundu.

Sözcü Havramani, öğretmenlerin ve memurların haklarını desteklediklerini yineleyerek Bağdat'a adaletsizliği sona erdirmesi ve maaş konusunu diğer konulardan ayırması çağrısında bulundu.

Irak hükümetiyle yeni bir anlaşma beklediklerini söyleyen Havramani, IKBY’nin öğretmen ve memur maaşlarını ödemek üzere üç ay daha kredi gönderme talebinde bulunduğunu da belirtti.

Havramani, Erbil ile Bağdat arasında petrol ihracatı konusunda ilerleme olduğuna dikkat çekerek, IKBY’nin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak çabaların şirketlerin ücretlerinin belirlenmesi ve zarar görmemesi için ödeme yapılması yönünde olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.