TEBA

Havramani: İran’ın füzelerinin ulaşabileceği başka birçok yer var

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, İran’ın IKBY’ye yönelik suçlamalarının asılsız olduğunu kaydetti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Peşava Havramani, İran’ın IKBY’ye yönelik suçlamalarının asılsız olduğunu kaydetti.

Havramani, televizyon kanalı El-Youm'a yaptığı açıklamada, “İran Cumhuriyeti'nin Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne yönelik suçlamaları gerçek dışı ve temelsizdir." diyerek Mossad'ın karargahının bombalandığının iddia edildiğini ancak Irak hükümetinden gelen soruşturma komitesinin olay yerine gelerek gerçeği ortaya çıkardığını söyledi.

Sözcü Havramani, "Bombalamada ölen çocuk Mossad üyesi mi, suçu nedir? Erbil'de tanınmış bir aileye mensup olan kişi, İran'ın balistik füzeleri tarafından öldürüldü. Siyasete yaklaşmadı, sadece hayır işlerinde rol oynadı.” ifadesinde bulundu.

“Kürdistan her zaman bölgede istikrarı sağlamaya çalışmış, bölgedeki sorunların bir parçası olmamış, sorunlar varsa Kürdistan Bölgesi sorunların çözümünde olumlu rol oynamaya çalışarak tarafları yakınlaştırmaya çalışmıştır.” diyen Havramani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İran'a yanıt vermesi gerekenlerin başında Irak hükümeti bulunuyor. Çünkü Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiği açıktır. Irak kadar silaha sahip olmayan birçok ülke var, bazı açıklamalardan başka bir şey görmedik.”

Havramani, "Başbakan Mesrur ​​Barzani bu olaya sessiz kalmadı ve Davos'ta İran Dışişleri Bakanı ile görüşmeyi reddetti. Kürdistan Bölgesi'nin tutumu buydu. Tehdit etmiyoruz, basit bir talebimiz var, o da barış, komşularımıza ve kimseye saldırmak istemiyoruz, İran'ın güvenlik anlaşması olduğunu bilmesini istiyoruz. " dedi.

Sözcü Havramani, “Bu, İran'ın Erbil'e ilk saldırısı değil. İran, İsrail'le karşı karşıya gelmek istiyorsa uzun menzilli füzelerinin ulaşabileceği başka birçok yer var, Suriye'de de milisleri var. Müttefiklerinin çoğu İran'ın Gazze savaşında önemli bir rol oynayacağına inanıyordu ancak İran, başarısızlıklarını gizlemek için Erbil'e saldırıyor.” ifadesinde bulundu.

Havramani, "Irak hükümeti İran tarafıyla oturup Kürdistan Bölgesi'ne bir daha saldırmama konusunda anlaşmaya varmalı." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.