TEBA

Hasan Turan’dan Kerkük’teki son duruma ilişkin açıklama

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Türkmenlerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Türkmenlerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Turan, Kerkük’teki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Milletvekili Vasfi El-Asi, Ortak Operasyonlar Karargahının KDP'ye devredilmesi konusundaki iddiasını kanıtlayamadı.” ifadesinde bulundu.

ITC Başkanı Turan, “Irak yargısının bize adaleti sağlayacağından eminiz. Irak Türkmen Cephesi'ne yönelik karalamayı reddediyoruz. ITC'nin Kerkük meselesinde milli duruşu aşikardır.” dedi.

“Irak Türkmen Cephesi, Bölge’nin bayrağının hükümet binalarına asılmasına karşı çıktı.” diyen Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Irak Türkmen Cephesi, Irak'ın birliğini ve Türkmen halkının haklarını savunmaya devam edecektir. Ortak Operasyonlar Binasını başka bir tarafa devretmeyi reddediyoruz ve bunun ulusal sembolizm olduğu kanaatindeyiz.

Kerkük güvenlik ve istikrara sahiptir, 2017 öncesi olaylarla kıyaslanmayacak kadar iyi düzeydedir. Herkesi sağduyulu ve sabırlı olmaya çağırıyoruz, binanın mülkiyetine Irak yargısı karar verecektir. Olayın kontrolden çıkmaması için Başbakanla temasa geçtik ve tüm tarafları memnun edecek çözümlere ulaşmak için vizyonumuzu siyasi güçlere sunduk."

Kerkük’te güvenliği sağlayan ve kentte orduya ait en büyük karargah olan Kerkük Ortak Operasyonlar Komutanlığının Başbakan Muhammed Şiya Sudani'nin talimatıyla KDP’ye devredilme hazırlıkları protesto edilmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.