TEBA

Güney: Kalkınma yolunda önemli bir ortağız

Irak

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Türkiye’nin “Kalkınma Yolu” projesinin önemli bir ortağı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Türkiye’nin “Kalkınma Yolu” projesinin önemli bir ortağı olduğunu söyledi.

Ali Rıza Güney, bugün başkent Bağdat’ta düzenlenen Irak'tan Türkiye'ye uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru ile koridor kapsamında inşa edilecek limanlar ve kentleri barındıran "Kalkınma Yolu" projesinin ele alındığı konferansta Türkiye’yi temsil etti.

Konferansta açıklamalarda bulunan Güney, Türkiye’nin “Kalkınma Yolu” projesinin önemli bir ortağı olduğunu belirterek, projenin Irak ile Türkiye arasındaki ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasında büyük rol oynayacağını aktardı.

Güney, "Kalkınma Yolu" projesinin bölge ülkeleri arasındaki karşılıklı bağları arttıracağını da dile getirdi.

Hükümet Sözcüsü Basim Avadi ise yaptığı açıklamada, Türkiye ile Orta Doğu'nun gelişmesi için önemli adımlar atmak istediklerini söyledi.

"Türkiye bölge için önemli bir ülke. İki ülke arasında geçen yıl ticaret hacmi 20 milyar doları aştı." ifadesini kullanan Avadi, Avrupa pazarını körfez ve dünyaya açmanın en iyi yolunun Türkiye ve Irak güzergahı olduğuna dikkat çekti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.