TEBA

Göç ve Göçmenler Bakanlığı: 29 bin Iraklı Hol Kampı'nda

Irak

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, 300 mülteci ailenin Cidde Kampı'ndan ayrılarak kendi bölgelerine döndüğünü duyurdu.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, 300 mülteci ailenin Cidde Kampı'ndan ayrılarak kendi bölgelerine döndüğünü duyurdu.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı Müsteşarı Kerim Nuri, basın mensuplarına açıklamada bulunarak, Cidde Kampı'nın iki bölüme ayrıldığını, ilk kısımda Hol Kampı'ndan dönen 603 ailenin bulunduğunu belirtti.

"Güvenlik denetiminin tamamlanmasının ardından, ilgili taraflarla koordineli olarak Cidde Kampı'nda yaşayan 300 yerinden edilmiş aile evlerine döndü." diyen Nuri, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Göç ve Göçmenler Bakanlığı sadece mültecilere insani yardım ve barınma sağlamakla görevlidir, güvenlik önlemleriyle ve mülteci ailelerin denetimleri ile hiçbir ilgisi yoktur. Mültecilerin dosyasını kapatmayı amaçlıyoruz."

Şimdiye kadar 50 kampın kapatıldığını söyleyen Nuri, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nde (IKBY) şu anda sadece 26 mülteci kampı kaldığı ve henüz kapatılmadığını aktardı.

Müsteşar Nuri, şu anda Suriye'deki Hol Kampı'nda 29 bin Iraklı da dahil olmak üzere 70 bin mültecinin bulunduğunu kaydetti.

Nuri, "Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 600'den fazla Iraklı mülteci aile, Suriye'deki Hol Kampı'ndan Irak'a döndürülerek Musul'daki Cidde Kampı'na yerleştirildi." ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.