TEBA

Federal Mahkeme, IKBY seçim yasasına ilişkin kararı erteledi

Irak

Irak Federal Mahkemesinin, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Seçim Yasasına karşı yapılan şikayeti değerlendirmek ve karara bağlamak için gerçekleştirdiği oturumda söz konusu kararın ertelendiği bildirildi.

Irak Federal Mahkemesinin, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Seçim Yasasına karşı yapılan şikayeti değerlendirmek ve karara bağlamak için gerçekleştirdiği oturumda söz konusu kararın ertelendiği bildirildi.

IKBY Parlamento Seçim Yasasına karşı yapılan şikayete ilişkin Federal Mahkeme oturumunun 27 Aralık'a ertelendiği aktarıldı.

Federal Mahkeme, IKBY parlamentosunun beşinci dönem KYB grubunun başkanı Ziad Cabar ve Süleymaniye il meclisindeki Rafideyin Fraksiyonu Üyesi Amanc Nacib Şamoun'un sunduğu şikayeti görüşecek.

Şikayette, Federal Mahkemeden, IKBY Parlamento Seçim Yasası'nın (1992 tarihli 1 Sayılı Yasa) 1, 9,15, 22 ve 36. maddelerinin anayasaya aykırı ilan edilmesi talep ediliyor. Söz konusu değişiklik istenen maddelerde kota sandalyeleri ve seçim bölgeleri ile ilgili konular içeriyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.