TEBA

Falih Fayyaz: Haşdi Şabi için bir yol haritası çizmek gerekiyor

Irak

Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyaz, Haşdi Şabi güçlerinin Irak'ın anayasal kurumlarını korumakla görevli bir gücü temsil ettiği için gelecekteki yol haritasının çizilmesi gerektiğini söyledi.

Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyaz, Haşdi Şabi güçlerinin Irak'ın anayasal kurumlarını korumakla görevli bir gücü temsil ettiği için gelecekteki yol haritasının çizilmesi gerektiğini söyledi.

Feyyaz, "zafer liderlerinin şehitlerini" anma etkinliklerine ilişkin dün açıklamalarda bulundu.

"Haşdi Şabi, devletin ve anayasal sistemin korunmasına katkıda bulunan özel bir kurumdur." diyen Feyyaz, "Dolayısıyla geleceğe yönelik bir yol haritası çizmek gerekiyor, biz anayasal kurumları koruyan, karar alma sürecini etkilemeyen bir askeri gücüz." ifadesini kullandı.

Haşdi Şabi Başkanı, "Düşmanlar, halkları öldürerek ve kovarak iradelerini kıracaklarını düşündüklerinde hüsrana uğradılar. Nasıl ki zafer şehitlerini öldürme suçu önceden planlanmışsa, intikamımız da şehitlerin yolunu korumaktır." dedi.

Feyyaz, "Haşdi Şabi güçleri olarak bizler, zafer şehitlerinin mirasına sahip çıkmaktan gurur duyuyoruz." ifadesini kullanarak, eski Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in gerçek bir lider olduğunu söyledi.

Haşdi Şabi Başkanı Feyyaz, İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesine katılan milyonlarca insanın, onun halkın kalbindeki yüksek konumunu teyit ettiğini belirtti.

Eski Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle dün Bağdat Uluslararası Havalimanında anma töreni düzenleneceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.