TEBA

Estonya Erbil’e askeri güç yerleştirecek

Irak

Estonya Savunma Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Herem, Uluslararası Koalisyonun bir parçası olarak askeri bir birliğin Erbil'de konuşlandırılacağını açıkladı.

Estonya Savunma Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Herem, Uluslararası Koalisyonun bir parçası olarak askeri bir birliğin Erbil'de konuşlandırılacağını açıkladı.

Herem, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, birliğin “askeri üsleri korumak, hızlı cevap ve müdahale ile yüksek rütbeli şahsiyetleri koruma” görevlerini üsleneceği vurgulandı.

Birliğin 110 askerden oluştuğu ve ülkenin piyade özel harekat kuvvetlerinden oluşan taburun bir parçası olduğunu belirtilen Herem'in açıklamasına göre söz konusu birlik, Hollanda gücünün yerine konuşlanacak ve altı ay Erbil'de kalacak.

Estonya birliğinin Erbil Uluslararası Havalimanında müttefiklerin üssüne yerleştirilmesine karar verildiğini kaydeden Herem, birliklerinin dış operasyonlara katılmasının Estonya'nın müttefikleriyle çalışma yeteneğini geliştirmede güçlü bir rolü olacağını söyledi.

“DEAŞ hem Avrupa hem de bütün dünya için ciddi bir tehdit. Bu nedenle teröre karşı mücadele hem Estonya hem de uluslararası ortakları açısından çok önemli bir konu.” diyen Estonya Savunma Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Herem sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Estonya olarak terörle mücadele konusunda her zaman kararlıyız ve üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmadık. Ayrıca Avrupa ile dostlarının karşı karşıya kalacakları her türlü sorunlarla mücadele konusunda birlikte olduğumuzu her zaman teyit ettik.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.