TEBA

Erbil Valisi Hoşnav’dan saldırı açıklaması

Irak

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve mühendislik fakültesi öğretim görevlisini katleden öğrenciyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Kavan İsmail ve Selahaddin Üniversitesi'nde mühendislik fakültesi öğretim görevlisi olan İdris İzzet Hamahan’ı katleden öğrenciyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erbil Valisi Umed Hoşnav, saldırının ardından basına yaptığı açıklamada, "Üzücü bir olay yaşandı. Maalesef Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Kavan İsmail ve Selahaddin Üniversitesi'nde mühendislik fakültesi öğretim görevlisi olan İdris İzzet Hamahan’ı bir saldırı sonucu kaybettik.” açıklamasında bulundu.

Saldırganı yakalamak için bütün çabaların gösterileceğini belirten Hoşnav, "Tüm güvenlik güçlerine saldırganı bulmaları konusunda duyuruda bulunduk." ifadesini kullandı.

Saldırganın daha önce farklı suçlarının bulunduğunu kaydeden Hoşnav, dekan ve öğretim görevlisinin aynı öğrenci tarafından aynı nedenle katledildiğini belirtti.

Vali Hoşnav, "Ne yazık ki çok değerli iki akademisyeni kaybettik. Allah yakınlarına sabır versin." dedi.

Soran’da bulunan öğrencinin Selahaddin Üniversitesi'ne geçiş yapmaya çalıştığı ancak söz konusu işlemin yasal olmaması nedeniyle engellendiği aktarıldı.

Öğrencinin daha önce Soran Üniversitesinde öğretim görevlisine saldırması sebebiyle üniversiteden uzaklaştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.