TEBA

Erbil'deki sokak köpekleri toplanıyor

Irak

Erbil’de sayıları oldukça artan ve vatandaşları rahatsız eden sokak köpeklerini, toplama kampanyasının başladığı bildirildi.

Daratu İlçesi Müdürü Ravand Kadir bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Erbil'in Daratu bölgesinde bugünden itibaren sokak köpeklerini toplama kampanyası başlatıldığını vurgulayarak, “Sokak köpeklerinin oldukça büyük bir bölümü Daratu sınırda diyebiliriz.” ifadesini kullandı.

“Köpek sayısına veya köpekler tarafından kaç vatandaşın yaralandığına dair bir istatistiğimiz yok.” diyen Kadir, “Hayvan dostu kuruluşlar ve vatandaşlarla birlikte kampanya başlatmayı amaçlıyoruz, sınırdaki sokak köpeklerinin sayısını tamamen azaltana kadar kampanya devam edecek.” dedi.

Sokak köpeklerini toplama işleminin dört adım gerektirdiğini kaydeden Kadir, adımları şu şekilde sıraladı:

“Onları kafeslemek, evcilleşmeleri için et ve yiyecek vermek, vatandaşlar genellikle köpeklerle arkadaş oluyorlar ve biz bu durumdan faydalanabiliriz ayrıca onları uyuşturabiliriz.”

Erbil Valiliğinden 3 Temmuz'da yapılan açıklamada, sokak köpleri için tahsis edilen barınağın inşasının tamamlandığı kaydedilirken, 8 Temmuz’da barınağa yerleştirilmek üzere sokak köpeklerini toplama aşamasına geçileceği belirtildi.

Erbil'de sokak köpeklerinin sayısındaki artışın ardından, yaşanan köpek saldırılarının da artmasıyla kent dışında sokak köpekleri için barınak yapılmasına karar verildi.

Barınak Erbil'in merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Lacana bölgesinde 20 dönümlük arazide inşa edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.