TEBA

Erbil Belediyesi: Sel durumunda panik yapmayın

Irak

Erbil Belediyesinden çarşamba gününden itibaren Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ni (IKBY) vurması beklenen yağış dalgasına ilişkin açıklama geldi.

Erbil Belediyesinden çarşamba gününden itibaren Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’ni (IKBY) vurması beklenen yağış dalgasına ilişkin açıklama geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, sel “Herhangi bir mahalle ve caddede su birikmesi ve kanalizasyon kanallarının tıkanması durumunda, belediyelerde bulunan ekiplerimiz cep telefonu numaralarından iletişime geçerek direkt olarak varış noktasına ulaşılabilir.” denildi.

Açıklamada, “Kanalizasyon kanallarına çöp ve atıkları atmayın, sel durumunda güvenliğiniz için yüksek yerlere çıkın ve kafa karışıklığına sebebiyet vermeyin ve panik yapmayın. Lütfen ekiplerimize yardımcı olun.” ifadesi kullanıldı.

Erbil Valiliği, vatandaşların can güvenliğini korumak için sel baskınlarına yönelik tüm tarafların alarma geçirildiğini duyurdu.

Erbil Valiliğinden yapılan açıklamada Erbil ilinde sel riski oluşturan tüm kuyu ve yerlerin temizleme işleminin gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, önümüzdeki 72 saat içinde Erbil ilinde sel riskini ortadan kaldırmak için operasyon odasının yanı sıra valilik ve ilçe müdürlüklerinin belediye, sivil savunma ekiplerinin alarm durumuna geçeceği kaydedildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.