TEBA

Dizayi'nin eşi saldırı anını anlattı

Irak

İran’ın Erbil’e saldırısında eşi Peşrav Dizayi ve kızı Jina’yı kaybeden Hana Cutyar, tedavi gördüğü hastanede saldırı anında yaşadıklarını anlattı.

İran’ın Erbil’e saldırısında eşi Peşrav Dizayi ve kızı Jina’yı kaybeden Hana Cutyar, tedavi gördüğü hastanede saldırı anında yaşadıklarını anlattı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci başkanlığındaki komisyonun hastane ziyareti sırasında çekilen video sosyal medyada paylaşıldı.

İran Devrim Muhafızlarının 15 Ocak’ta Erbil’e yönelik saldırısını incelemek amacıyla Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatıyla kurulan komisyon üyeleri, Erbil’de tedavi gören iş insanı Peşrav Dizayi’nin eşi Hana Cutyar’ı ziyaret etmişti.

Cutyar, saldırının yaşandığı gece Peşrav Dizayi’nin arkadaşı tanınan iş insanı Kerem Mihail’in evde misafir olduğunu, saldırı anında Dizayi, büyük oğlu Roj ve arkadaşı Mihail’in salonda, çocukların ise bakıcılarıyla birlikte kendi odalarında olduğunu kaydetti.

Biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuğu olduğunu kaydeden Hana Cutyar, o gece üst katta 5 kişi olduklarını belirtti.

Hana Cutyar, “Çalışanlardan Arly'ye misafirlerin yanına gidip orada bulunmasını söyledim. Birden evin tavanının yıkıldığını gördüm. O sırda Kur’an dinliyordum. Allah’ım bize yardım et dedim. Kendimden geçtim ve sonra birinin, karanlıkta ‘kim var orada, ben doktorum’ diye seslendiğini duydum. Bana, ‘bize yardım et ve ayağını uzat’ dediler, sonra kendimi ambulansta gördüm.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.