TEBA

Dışişleri Bakanı Hüseyin ile Ukraynalı mevkidaşı Kuleba görüştü

Irak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, resmi ziyaret kapsamında geldiği başkent Bağdat’ta Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, resmi ziyaret kapsamında geldiği başkent Bağdat’ta Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.

Bakan Hüseyin ile Kuleba gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

“Irak, Rusya-Ukrayna savaşında diyalog yoluyla çözümün bir parçası olmaya çalışıyor” diyen Hüseyin, “Ukrayna önemli bir tarım ve sanayi ülkesidir ve biz onunla ilişkilerin devamını tasdik ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Irak’ın Ukrayna-Rusya savaşında ateş kesin sağlanmasından yana olduğunu belirten Hüseyin, “Irak, Ukrayna-Rus savaşına ilişkin ateşkesi destekliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın Bağdat ziyaretini memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Bakan Hüseyin, Ukraynalı mevkidaşı ile bölge ve ekonomik savaşın boyutlarıyla ilgili bir takım konuyu ele aldıklarını aktararak, Irak-Ukrayna ticari ilişkilerin nasıl sürdürüleceğini ve güçlendirileceğini değerlendirdiklerini bildirdi.

Irak ile ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyleyen Kuleba, "Bağdat ziyaretimiz iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimini yansıtıyor." dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise “Bugünkü ziyaretimiz, Ukrayna cumhurbaşkanı ile Irak başbakanı arasında müzakereleri geliştirme olasılığını bulmak içindir.” sözlerini paylaştı.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Kuleba, "Ülkemiz topraklarının bir metresini bile vermeye hazır değil. Ülkemiz bütün toprakları geri almak için çalışmaya hazır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Safah, dün yaptığı açıklamada Kuleba’nın bugün Bağdat’a ulaşacağını belirterek, Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve üst düzey yetkililerle bir araya geleceğini vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.