TEBA

Devleti Yönetme İttifakı toplantı düzenledi

Irak

Devleti Yönetme İttifakı, Irak topraklarının komşu ülkeleri hedef almak için kullanılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Devleti Yönetme İttifakı, Irak topraklarının komşu ülkeleri hedef almak için kullanılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Devleti Yönetme İttifakı, dün bölgesel ve uluslararası arenadaki son gelişmeleri görüşmek üzere toplantı düzenledi. Görüşme Celal Talabani’nin Bağdat'taki konutunda gerçekleşti.

Toplantıya Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve Meclis Başkanı Muhammed Halbusi de katılım gösterdi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Irak'ın egemenliğinin herhangi bir yabancı tarafça ihlal edilmesini önlemek için üst düzey bir toplantı gerçekleştirildiği ayrıca Irak topraklarının komşu ülkelerin güvenliğini ihlal etmek için kullanılmasını önlemek için ciddi çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, kabinenin tamamlanmasına ve çevre, imar ve iskan bakanlarının belirlenmesine karar verildiği aktarıldı. Toplantıda il genel meclisi ve temsilciler meclisi seçim yasasına ilişkin kapsamlı bir rapor da ele alınırken, yasanın ayrıntıları tartışıldı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi ve Irak Adalet Bakanı Halit Şuvani, düzenlediği basın toplantısında, “Hükümeti kurma anlaşmasının hükümlerinden biri de 2014’ten beri askıya alınan 140. maddenin uygulanması için üst düzey bir komisyonunun kurulmasıydı. Irak hükümetini kurma müzakerelerinde KYB heyetinin temel taleplerinden biri komisyonun kurulmasıydı." dedi.

Şuvani, “140. maddenin uygulanması için komisyon, hükümet kurma anlaşmasının imzalanmasından bir ay sonra yeniden faaliyete geçirilmeliydi. Başbakan ve yetkililerle yapılan birkaç görüşmeden sonra komisyon yeniden oluşturuldu ve 10 gün içinde çalışmaya başlayacak.” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.