TEBA

Dakuk’ta Osmanlı Köprüsü onarılıyor

Irak

Kerkük Valisi Rakan Said Cubburi, Kerkük'ün Dakuk ilçesindeki tarihi Osmanlı Köprüsü’nün imarı ve onarımı için talimat verdi.

Kerkük Valisi Rakan Said Cubburi, Kerkük'ün Dakuk ilçesindeki tarihi Osmanlı Köprüsü’nün imarı ve onarımı için talimat verdi.

Cubburi, tarihi öneme sahip olan köprünün onarımı için Kerkük Yol ve Köprü Müdürlüğü ve Tarihi Eserler Müdürlüğüne talimatı verdi.

Dakuk Minaresi Kültür Örgütü Başkanı Mühendis Yalçın Mehdi başkanlığındaki Dakuk ilçe halkı heyeti ile görüşen Vali Cuburi, kendisine sunulan köprü onarım talebini kabul etti.

Cuburi, yaptığı açıklamada, Kerkük'te tarihi Osmanlı köprüsü başta olmak üzere tüm tarihi yerlerin onarımına önem verdiklerini ve öncelikleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Heyete teşekkürlerini bildiren Cuburi, Dakuk ilçesinin yeniden kalkınma ve imar çalışmalarında hız kazandığını ve ilçede yol yapımının yanında 100 yataklı hastane inşaatına başlandığını hatırlattı.

Tarihi Osmanlı Dakuk Köprüsü, 1883 tarihinde Osmanlı valisi Mithat Paşa döneminde inşaatına başlandı. Yapımı 10 yıl süren köprünün uzunluğu 365 metreden oluşmaktadır. Kerkük'ün güneyinde yaklaşık 45 km mesafede bulunan ve Kerkük-Bağdat'ı birbirine bağlayan ana yol üzerinde yer alan köprü Kerkük, Dakuk, Tuzhurmatu ve Diyale yolu güzergahında yer almaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.