TEBA

Cutyar Adil: Seçimlerin zamanında yapılmasından yanayız

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, IKBY hükümetinin parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasından yana olduğunu belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, daha önce federal hükümetten defalarca çalışanların ödenmemiş maaşlarını iade etmesini talep ettiklerini ve seçimlerin zamanında yapılmasından yana olduklarını belirtti.

IKBY Medya ve Bilgilendirme Ofisinden yapılan paylaşımda, Sözcü Cutyar Adil’in IKBY’nin bütçedeki payında yapılan değişikliklere yönelik gerçekleştirdiği açıklamalara yer verildi.

Adil açıklamasında, “Irak Meclisi Maliye Komisyonunun Kürdistan Bölgesi'nin genel bütçedeki payında yaptığı değişiklikler hem anayasaya hem de Erbil ile Bağdat arasında varılan anlaşmaya aykırıdır.” ifadesini kullandı.

Sözcü Adil, IKBY’deki ülke temsilcileri, IKBY ile federal hükümet arasındaki anlaşmanın uygulanmasını desteklediğini, her iki tarafın da farklılıklarını ve sorunlarını anayasaya uygun olarak çözmesinden yana olduklarını aktardı.

IKBY’de çalışanların maaş borçlarının ödenmesi konusuna da değinen Adil, “Federal hükümetten defalarca bölgedeki çalışanların ödenmemiş maaşlarını iade etmesini istedik, hatta borçların taksitle ya da yüzdeyle değil arka arkaya verilmesini talep ettik. Ne yazık ki bu bir açık artırma ve siyasi kazanç olarak kullanıldı.” dedi.

“Kürdistan Bölgesi hükümeti parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasından yana.” diyen Adil, seçimlerin IKBY’de siyasi meşruiyeti yenilemenin tek yolu olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.