TEBA

Cumhurbaşkanı Salih, Başbakan Kazımi, Meclis Başkanı Halbusi ve Yargı Konseyi Başkanı Zeydan görüştü

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, ülkedeki son gelişmeleri ve sonuçlarını görüşmek üzere Başbakan Mustafa Kazımi, Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile toplantı gerçekleştirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, ülkedeki son gelişmeleri ve sonuçlarını görüşmek üzere Başbakan Mustafa Kazımi, Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile toplantı gerçekleştirdi.

Irak Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, toplantıya katılanlar, devam eden siyasi istikrarsızlığın güvenlik ve istikrarı pekiştirme ve vatandaşların barış ve güvenliğini koruma çabalarını olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Krizi çözmenin tek yolunun diyalog olduğu belirtildi.


Toplantıda ayrıca ulusal çıkarların korunmasına, toplumsal barışın korunmasına, vatandaşlara güven verilmesine ve ülkenin karşı karşıya olduğu mevcut krizi çözmek için kararlı adımlar atılmasına dayalı samimi ve yapıcı bir diyalog başlatmanın önemine değinildi.


Toplantının bir diğer konusu da tüm devlet kurumlarının korunması ve devletin egemenlik ve bağımsızlığının hukuk ve anayasa çerçevesinde korunması gereğinin altı çizildi.

Açıklamaya göre, toplantıya katılanlar, barışçıl gösterilerin ve görüş açıklamanın anayasal bir hak olduğunu, ancak kanun ve yönetmeliklere uyulması ve kamu güvenliğinin ve mülkiyetinin korunmasının yanı sıra taleplerin kanun ve kurallar çerçevesinde ele alınması gerektiğine dikkat çekti. 


Toplantıda, ülkenin istikrarını, güvenliğini ve kamu malını korumanın güvenlik güçlerinin görevi olduğu ve siyasi meselelere karışmaktan kaçınılması gerektiği vurgulandı. 


Açıklamada, devam eden siyasi krizin Irak'ın uluslararası toplumdaki rolünü etkileyeceği kaydedildi. Vatandaşların ihtiyaçları, geçim kaynakları ve hizmetleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda koordinasyon, anlayış ve anlaşmaların uygulanmasını da etkileyebileceği belirtildi.


Son olarak toplantıya katılanlar, mevcut krize anayasa ve demokrasi çerçevesinde barışçıl bir çözüm için tüm yetkililerin, güçlerin, siyasi partilerin ve toplumsal faaliyetlerin uzlaşma, birlik ve dayanışma çabalarını yoğunlaştırması gerektiğini aktardı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.