TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid ve Meclis Başkanı Halbusi, Gutteres ile görüştü

Irak

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya gelerek Irak'taki mülteci sorunu başta olmak üzere birçok konuyu görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya gelerek Irak'taki mülteci sorunu başta olmak üzere birçok konuyu görüştü

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri Gutteres, dün akşam Bağdat’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Reşid ile bir araya geldi.

Irak'ta güvenlik ve istikrarı pekiştirmek için gösterilen çabalar, Irak'taki BM Misyonu'nun çalışma mekanizması ve oynadığı rolün ele aldığı toplantıda, Irak'taki uluslararası kuruluşların mültecilerin desteklemesindeki rolü de görüşüldü.

Mültecilerin durumuna değinen Reşid, "Binlerce mülteci aile çok trajik ve karmaşık bir durumda yaşıyor. Mültecilerin evlerine geri gönderilmesi ve Sincar şehrinin Sincar Anlaşması'na uygun olarak yeniden inşa edilmesi ile bu insani sorunun Birleşmiş Milletler'in yardımıyla çözüleceğini umuyoruz." dedi.

Irak'ın iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirten Reşid, Irak'ın ihtiyaç duyduğu su oranını almak istediğini söyledi.

Reşid ayrıca, hükümetin güvenlik ve istikrarı sağlama, yolsuzluğu azaltma, ekonomik altyapıyı yeniden inşa etme ve Iraklılara gereken en iyi hizmetleri sağlama konusundaki çalışmalarına değindi.

Irak'a ziyaret gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Guterres, "Iraklılar birleşmiştir ve onların birliği ve iş birliği dış müdahaleyi önlemektedir." dedi.

Görüşmede ayrıca, bölgesel ve küresel düzeyde barış ve güvenliği pekiştirmeye yönelik son siyasi gelişmeler ve çabaların yanı sıra karşılıklı çıkar konularına da değinildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Gutteres, ayrıca Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri Gutteres, dün akşam Bağdat’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin tarafından karşılandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.