TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid: Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını ve bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını ve bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, bugün Abdullatif Reşid'in başkent Bağdat'ta bir dizi Asya büyükelçisini kabul ettiği belirtildi.

Irak ile Asya ülkeleri arasındaki ortak iş birliğini güçlendirmenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Reşid, Irak'ın terör, şiddet ve savaşın olmadığı yeni bir çağda yaşadığını kaydederek, "Bu mesajı ülkelerinize iletmenizi dilerim." dedi.

Irak'ın komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu aktaran Reşid, "Komşu ülkeler ve Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yakın tarihte 2023 bütçesinin hazır olacağına değinen Reşid, "Konut sorununu çözmek, sanayi kenti kurmak, Fav Barajı'nı tamamlamak ayrıca petrol ve gaz üretimini artırmaya yönelik bir dizi stratejik plan geliştirdik." açıklamasında bulundu.

Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilere de değinen Reşid, iki tarafın da sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi konusunda hemfikir olduğunu bildirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.