TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüştü

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak ve Suudi Arabistan'ın önemli ortak pozisyonları olduğunu ve bölgedeki istikrarın temel direkleri olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Abdullatif Reşid, bugün Irak'a resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile bir araya geldi.

Irak'ın çeşitli düzeylerde iş birliğini güçlendirmeye, bir dizi bölgesel ve uluslararası meselede devam eden çalışma, koordinasyon ve istişarelere olan bağlılığını dile getiren Reşid, Irak ve Suudi Arabistan'ın bölgesel istikrarın ana direklerinde önemli ve ortak bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın özellikle ticaret alanında Irak ile ikili ilişkileri ve iş birliğini güçlendirmeye çalıştığını vurgulayan Ferhan, "Irak hakkında duyduklarımız ümit verici ve Irak'taki ekonomik hareket, bölgede ekonomik kalkınmaya yol açacağı için Suudi Arabistan'ın çıkarına." dedi.

Irak'ın zorluklarla mücadele edebilme yeteneğine sahip olduğuna inandıklarını vurgulayan Bakan Farhan, "Suudi Arabistan, Irak'a doğalgaz yatırımında yardıma hazır." ifadesini kullandı.

Bölgedeki ve dünyadaki son siyasi gelişmelerin ele alındığı toplantıda, güvenlik ve barışın sağlanması için krizlerin diyalog ve istişare yoluyla çözülmesinin önemine işaret edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, bugün sabah saatlerinde başkent Bağdat’a ziyaret gerçekleştirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.