TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid: Irak iklim değişikliğini ciddiye alıyor

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak'ta barış ve istikrarın tesis edildiğini belirterek Irak hükümetinin iklim değişikliği konularını çok ciddiye aldığını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak'ta barış ve istikrarın tesis edildiğini belirterek Irak hükümetinin iklim değişikliği konularını çok ciddiye aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Reşid, Azerbaycan'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Kovid-19 Temas Grubu Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgının herkese zarar verdiğini vurgulayan Reşid, koronavirüs arından geçilecek yeni aşamaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak hükümetinin iklim değişikliği konularını çok ciddiye aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Reşid, "Akılcı politikalar ve bütçe tahsisleri yoluyla iklim değişikliğinin temel nedenlerini ele almak herkesin sorumluluğundadır. Etkilenen toplulukları desteklemek ve halkı bilinçlendirmek için çalışmalıyız. " dedi.

Irak'ta uzun bir çatışma, savaş ve terörle mücadele döneminden sonra artık güvenlik ve barış tesis edildiğine değinen Reşid, "Irak kayıplardan ve yıkımdan payına düşeni aldı, bu nedenle artık barış için daha fazla fırsat sağlamalıyız, çünkü çatışmaları çözmenin tek yolu diyalogdur." ifadelerini kullandı.

"Barış ve istikrarın güçlendirilmesi, çevrenin korunması ve ekonomik kaynakların çeşitlendirilmesi için çaba sarf etmek herkesin görevidir." diyen Abdullatif Reşid, Irak'ın petrokimya endüstrisinin merkezi olma ve dünya ile rekabet etme potansiyeline sahip olduğuna da işaret etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.