TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid'den meclise çağrı: Petrol ve gaz yasasının onaylanmasını hızlandırın

Irak

Irak Başbakanı Abdullatif Reşid, Temsilciler Meclisine petrol ve gaz yasasının onaylanmasını hızlandırmaları yönünde çağrıda bulunarak, yasanın onaylanmasıyla Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüleceğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Temsilciler Meclisine petrol ve gaz yasasının onaylanmasını hızlandırmaları yönünde çağrıda bulunarak, yasanın onaylanmasıyla Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Abdullatif Reşid, Temsilciler Meclisi Petrol, Gaz ve Doğal Kaynaklar Komisyonu üyeleri bir araya geldi.

Toplantıda, Iraklıların ulusal zenginlikten eşit olarak yararlana bilmesi adına petrol ve gaz yasasının onaylanmasının hızlandırılması gerektiğine değinen Reşid, yasanın onaylanmasının Bağdat ile Erbil arasında süre gelen sorunları çözüme kavuşturacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Reşid, özellikle gaz ve petrol arıtma sektörlerinin önündeki zorlukların kaldırılması için petrol endüstrisinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Irak'ta petrol projelerini geliştirmek ve destek sağlamak için iyi planlar oluşturulması gerektiğini kaydeden Reşid, petrol ve gaz servetinden yararlanmak için uygun mekanizmanın bulunması adına çalışılması gerektiğini ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.