TEBA

Cumhurbaşkanı Reşid, BM Temsilcisi Plasschaert'ı kabul etti

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert'a, hükümetin programını destekleme ihtiyacını vurguladı.

 Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Reşid Bağdat’ta Es-Selam Sarayı’nda Plasschaert'ı kabul etti.

 
Cumhurbaşkanı Reşid, Plasschaert’ın BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu Irak'taki genel duruma ilişkin yaptığı kapsamlı açıklamayı dinledi.

 
BM'nin Irak'ta güvenlik ve ekonomik istikrarı sağlamlaştıracak her şeye desteğini teyit eden Plasschaert, Başkent Bağdat ve diğer şehirlerde güvenlik durumunun gelişmesi ve istikrara kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Ülkedeki genel durumdaki gelişmeler hakkında konuşan Reşid, "Irak halkının özgür ve onurlu bir yaşam özlemlerine yanıt olarak hükümetin programının uygulamasında destekleme ihtiyacını dile getirdi.

 
Açıklamada, "Reşid, Plasschaert ile Irak'taki BM Misyonu'nun rolünü ve başta yerinden edilmiş kişiler, iklim ve çevre değişiklikleri, su kıtlığı ile mücadele olmak üzere bir dizi sorunun önündeki engellerin üstesinden gelmek için çalışma ve koordinasyonun önemini görüştü.” ifadesine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.