TEBA

Cuburi: "Türkmenler, Kerkük'ün ulusal kimliği için kurbanlar verdi"

Irak

Kerkük Valisi Rakan Cuburi, Altunköprü Katliamı’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Kerkük Valisi Rakan Cuburi, Altunköprü Katliamı’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Vali Cuburi, Altunköprü Katliamı’na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Irak Türkmen Cephesi, Türkmen siyasi partilere ve şehit ailelerine taziyelerini iletti.

Cuburi, Kerkük'ün tüm kesimlerinin büyük kurbanlar verdiğini belirterek, "Türkmenler ülkemizin savunması ve ulusal kimliğinin korunması için ciddi tutumlar sergiledi. Türkmenlerin Kerkük'teki diğer kesimler gibi varlıkları ile onur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

“Bugün Kerkük'teki istikrar, güvenlik,barış ve birlikte yaşamayı teröre karşı elde edilen zaferin meyvesidir.” diyen Cuburi, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kerkük idaresi olarak şehit ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kerkük'e yönelik tüm zorluklara rağmen yerel idare olarak vatandaşların hizmeti için plananan tüm imar ve kalkınma projelerini sürdürmeye kararlıyız.”

Kerkük'ü korumak ve vatandaşların güvenliği için yardımlaşma ve ortaklığı desteklemenin önemli olduğunu kaydeden Cuburi, “Kerkük'te gerçek birlikte yaşam ve güvenliğin devam etmesi Türkmenler’in tutumları olmasaydı gerçekleşmezdi.” ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.