TEBA

Çek Cumhuriyeti'nden Sudani'ye davet

Irak

Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky başkent Bağdat ziyareti kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky başkent Bağdat ziyareti kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Sudani, Lipavsky ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, tarım, enerji, sağlık, hava taşımacılığı ve yüksek öğrenim alanlarında ikili iş birliğinin artırılmasının yanı sıra Irak ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ticaret hacmini artırmanın yolları ele alındı.

Irak'ın güvenlik sorunlarının üstesinden geldiğini ve kapılarının tüm dostlarla verimli ortaklıklara açık olduğunu söyleyen Sudani, Çek şirketlerinin hükümetin ekonomik altyapı inşa etme ve hizmetleri modernize etme planlarına katılma fırsatları olduğunu da sözlerine ekledi.

Sudani, “Hükümet, Irak ile uluslararası koalisyon arasında gerçek ihtiyaçlara ve zorluklara ilişkin gelecek görüşlerine dayalı yeni bir vizyon formüle etmeye çalışıyor.” dedi.

Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Lipavsky ise bir iş heyetinin ve 20 Çek şirketinden temsilcilerin ortak ekonomik iş birliği fırsatlarını görüşmek üzere Irak'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Lipavsky ayrıca, ikili ilişkileri her iki dost ülkenin yararına daha da güçlendirmek amacıyla Başbakan Sudani'ye Çek Cumhuriyeti'ni ziyaret etmesi için resmi davette bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.