TEBA

Büyükelçi Lecmavi: Türk vatandaşlarına vize verilmesinde büyük kolaylıklar sağlandı

Irak

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Macid Lecmavi, Türk vatandaşlarına Irak’a giriş vizesi verilmesi konusunda büyük kolaylıklar sağlandığını açıkladı.

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Macid Lecmavi, Türk vatandaşlarına Irak’a giriş vizesi verilmesi konusunda büyük kolaylıklar sağlandığını açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Irak’ın Ankara Büyükelçisi Lecmavi, bugün Türkiye Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Nurdan Altıntaş ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi.

Görüşmede, Irak Büyükelçiliği ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı arasındaki koordinasyon ve iki ülke arasında giriş vizelerinin verilmesini kolaylaştıracak düzeyde ortak çalışmalara gerekli desteğin sağlanmasının ele alındığı belirtildi.

Irak Büyükelçiliğinin, Başbakan Muhammed Şiya Sudani'nin Ankara ziyareti ve işadamları ve yatırımcılarla görüşmesi sırasında kendilerine verilen yetkiye dayanarak, Türk yatırımcı ve işadamlarına Irak topraklarına giriş vizesi verilmesi prosedürlerini kolaylaştırmak için çalıştığını kaydeden Lecmavi, ‘büyükelçiliğin Irak'a giriş vizesi verilmesi için yapılan başvuruları reddetmediğini ve kapılarının Irak'ta çalışmak isteyen işadamları ve yatırımcılara açık olduğunu, ekonomik ve ticari faaliyetlerin sorunsuz akışının önündeki engelleri kaldırmaya hazır olduğunu vurguladı.

Lecmavi, işadamlar ve yatırımcılar hariç diğer Türk vatandaşlarına verilen vizelerin artırılması için büyük kolaylıklar olduğunu belirtirken, “İşçilere gelince, konu Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nı ilgilendiriyor.’’ dedi.

İstanbul'daki konsolosluğun Irak’a giriş vizesi vermesi konusunda çalışmalarına devam etmesi yönünde talimat aldığını söyleyen Lecmavi, büyükelçiliğin yakında İstanbul'da Türk işadamları ve yatırımcılara yönelik bir seminer düzenlemek için çalıştığını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.