TEBA

Büyükelçi Güney ile IKBY Başkanı görüştü

Irak

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Güney, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, IKBY Başkanı Barzani ile görüştüklerini belirtti.

Büyükelçi Güney, görüşmede iç ve dış siyasi konuların ele alındığını aktardı.

IKBY Başkanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise görüşmede, Irak ve IKBY'nin Türkiye ile özellikle ekonomi, ticaret ve ortak işbirliği alanında ilişkilerinin gelişimi, siyasi süreçteki son gelişmeler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni bir federal hükümet kurma çabalarının ele alındığı vurgulandı.

Tüm bölgeyi etkileyen istikrarın Irak'ta sağlanması konusunda iki tarafında aynı fikirde olduğu kaydedilen açıklamada, siyasi taraflar arasında diyalogun ve anlaşmanın önemine değinildiği belirtildi.

Önceki gün Erbil'e ziyaret gerçekleştiren Güney, dün IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Erbil'de yeni Türk vize başvuru merkezinin açılışını yapan Güney, açılışın ardından IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf'un ofisine ziyaret gerçekleştirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.