TEBA

Büyük bestekar Erbilli'nin yakınlarından Bakan Maruf'a teşekkür ziyareti

Irak

Bakan Maruf, "Türkmeneli bayrağının kabul edilmemesini reddediyoruz. Bizim Türkmeneli bayrağı dışındaki tüm bayraklara saygımız var, tüm taraflarda Türkmeneli bayrağına saygı duymak zorundadır." dedi.

Büyük bestekar Muhammet Ahmet Erbilli'nin yakınları, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

ITC Yürütme Kurulu Erbil Ofisine yapılan ziyaret, Erbilli'nin ailesi tarafından gerçekleştirildi.

Ziyaretin ardından TEBA'ya konuşan Erbilli'nin damadı Semir Sabır, "Aydın bey kendisini (Muhammet Ahmet Erbilli) çok severdi, sürekli ziyaretine geliyordu, taziye merasimine katıldı, bu nedenle bugün kendisine teşekkür etmek için buradayız." dedi.

Bakan Maruf ise Erbilli'nin vefatının Türkmen sanatı için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Erbilli Türkmen sanatına ve kültürüne oldukça şey katmıştır. Bu gibi sanatçılar Bölge'de birlikte yaşamanın sembolüdür." ifadesini kullandı.

Taziye merasimi sırasında yaşanan bayrak krizine de değinen Maruf, "Türkmen bayrağı bizim için kutsaldır ve önemlidir. Her yerde ve her zaman ona sahip çıkarız. Türkmeneli bayrağı Irak'taki tüm Türkmenleri temsil ediyor bu nedenle bizim için kutsaldır." açıklamasında bulundu.

"Türkmeneli'nin tamamında önemli Türkmen şahsiyetlerin veya liderlerinin vefatında tabutlarının üzerinde Türkmeneli bayrağının bulunması milli bir görev ve manevi bir konudur." diyen Bakan Maruf, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Taziye merasiminde yaşanan olay insanlık dışıdır. Orada olan bazı kişiler tarafından Türkmeneli bayrağının kabul edilmemesini reddediyoruz. Bundan sonra tüm siyasi çalışmalar ve merasimlerde Türkmeneli bayrağı dalgalanacak. Bayrağımız tüm Türkmenler için mukaddestir. Bizim tüm bayraklara saygımız var, tüm taraflar da Türkmeneli bayrağına saygı duymak zorundadır. Kardeşlik dostluk her şeyin üstündedir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.