TEBA

"Bütçenin tüm tarafların isteklerini karşılamaması normaldir"

Irak

Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, “Irak bütçesinin tüm siyasi güçlerin isteklerini karşılayamaması çok normal.” dedi.

Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, “Irak bütçesinin tüm siyasi güçlerin isteklerini karşılayamaması çok normal.” dedi.

Ammar Hekim, Kahire haber kanalına verdiği röportajda, onaylanması beklenen bütçe yasa tasarısında yaşanan anlaşmazlıklara değindi.

Hekim, “Bütçe konusundaki anlaşma, tüm zorluklara rağmen, Irak'taki mevcut siyasi deneyimin başarısının kanıtıdır, ancak bütçenin tüm siyasi güçlerin isteklerini karşılamaması normaldir.” ifadesini kullandı.

“Bu yılki bütçe, büyüklüğü nedeniyle Irak tarihinde özel bir öneme sahip olurken, çok boyutluluk ve ödeneklerdeki farklılıklar herkesin ihtiyacını karşılamayı imkansız hale getirdi.” diyen Hekim, vatandaşın hizmetine sunulabilmesi için partilerin çoğunluğunun bütçeyi desteklemesinin önemli olduğunu söyledi.

Irak Devleti Yönetme İttifakı’nın şu anda siyasi yapılar arasındaki anlayışı yansıttığını belirten Hekim, Irak tarihinin en büyüğü olacak yeni bütçenin onaylanmasını umut ettiğini aktardı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.