TEBA

“Bütçe kanununda değişiklik yapılırsa IKBY’nin payı yüzde 12,67 olarak gönderilecek”

Irak

Irak Temsilciler Meclisinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Fraksiyon Lideri Harem Kemal Ağa, bütçe yasasındaki değişikliğin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ndeki maaş sorununun temel çözümü olduğunu belirtti.

Irak Temsilciler Meclisinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Fraksiyonu Lideri Harem Kemal Ağa, bütçe yasasındaki değişikliğin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ndeki maaş sorununun temel çözümü olduğunu belirtti.

Kemal Ağa, basına yaptığı açıklamada bölgenin payının gönderilmemesi nedeniyle IKBY’nin bütçe kanununun çeşitli maddeleri hakkında görüşlerinin bulunduğunu kaydetti.

KYB Fraksiyonu Lideri Kemal Ağa, "Alınan bilgilere göre, Devleti Yönetime İttifakı ile bütçe yasasında değişiklik yapılması konusunda anlaşmaya varıldı ve maaşlar konusunun fiili harcamalardan ayrılması için çaba sarf ediliyor." dedi.

Kemal Ağa, “Şu anda meclis tatile giriyor ve il meclisi seçimleri yapılıyor.Tatilin bitiminden sonra tartışılması gereken temel konulardan biri bütçe kanununda değişiklik yapılması ve maaşlar konusunun fiili harcamalardan ayrılmasıdır. Bütçe kanununda değişiklik yapılırsa IKBY’nin payı yüzde 12,67 olarak gönderilecek.” ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.