TEBA

Brett McGurk'tan ​​Barzani'ye: KDP-KYB ilişkileri iyileştirilmeli

Irak

Brett McGurk, Mesrur Barzani ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine değindi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

IKBY hükümetinden yapılan açıklamada, Barzani ile McGurk’un bugün telefonda görüştüğü vurgulandı.

Açıklamada, “Görüşmede McGurk, son zamanlarda Bağdat ve Erbil'e yaptığı ziyaretlere ve Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki bütçe ve diğer meselelere ilişkin sorunları çözmek için sonraki adımlara ilişkin görüşmelere değindi. Kürt partileri arasındaki birliğin önemine ve Kürdistan Demokrat Partisi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine de vurgu yaptı.” denildi.

Irak Federal Mahkemesinin bütçe gönderilmesinin iptaline ilişkin aldığı kararın ele alındığı görüşmede Barzani’nin karardan duyduğu endişeyi dile getirdiği belirtildi.

Brett McGurk ise IKBY Peşmerge Bakanlığı reformları başta olmak üzere dokuzuncu kabine reformlarına, enerji sektöründeki gelişmelere, ekonomik altyapının iyileştirilmesine ve iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına ülkesinin desteğini yinelediği aktarıldı.

Açıklamada, tarafların iletişimi sürdürme konusunda anlaştığı bildirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.