TEBA

“Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi listesinde yer alan Abdurrahman'ın seçimlere adaylığı iptal edildi”

Irak

Soruşturma ve adalet heyeti tarafından Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi listesinde yer alan emekli Tümgeneral Turhan Abdurrahman'ın Kerkük İl Meclisi seçimlerine adaylığı iptal edildi.

Soruşturma ve adalet heyeti tarafından Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi listesinde yer alan emekli Tümgeneral Turhan Abdurrahman'ın Kerkük İl Meclisi seçimlerine adaylığı iptal edildi.

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesinden yapılan yazılı açıklamada, “Soruşturma ve adalet heyeti, siyasi bir kararla Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesinde yer alan emekli Tümgeneral Turhan Abdurrahman'ın Kerkük İl Meclisi seçimlerine adaylığını iptal etti.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Tümgeneral Turhan Abdurrahman, Kerkük'ün önde gelen şahsiyetlerindendir. Kerkük Polis Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenerek El Kaide ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadelede onurlu ve kahramanca hizmetlerde bulunmuş, 2011 yılında Terörle Mücadele Birimine başkanlık yaparak, El Kaide ve DEAŞ’a yönelik terörist planlarını engellenmesinde önemli katkıları olmuştur.” denildi.

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi:

“Bu yaptırımın amacı, Türkmen seçmenini etkileyerek seçimlere geniş katılımı engellemek ve Kerkük yönetimindeki kirli planları gerçekleştirmektir. Tümgeneral Turhan Abdurrahman'ın geçmişi ve sunduğu hizmetler taraflarca ve her yerde bilinmektedir. Bu haksız karar onun ne kariyerini ne de emekli olduktan sonra memleketine ve Türkmenlere sunduğu emeklerini etkileyecektir.

Aziz şehrimizin tüm onurlu insanlarını, özellikle de Türkmen halkını, bu karara karşı önümüzdeki seçimlere yoğun katılım sağlayarak cevap vermeye ve başından beri kirli planların hedefi olan listemize oy vermeye çağırıyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.